Další skvělý, prosluněný den jsme strávili v naší rezidenci se skupinou dětí z kempu Colliery CrossFit Ostrava. Kromě zábavy na zahradě a her pro děti jsme se samozřejmě věnovali také vaření a přípravě surovin. S dětmi jsme se pro osvěžení během horkého dne vrhli na porcování melounu a následně přípravu ideální snídaně ve formě sendvičů. Zde se děti naučily ideální postup celé přípravy.
Po tom, co jsme zahnali hlad, jsme se zaměřili na přípravu pořádného obědu a následně také dezertu. Hlavními chody byl hovězí burger a pizza, zatímco dezertem byl jablečný štrúdl trochu jinak. Děti se naučily tvarovat a připravovat hovězí maso na burger, zabavily se strouháním sýru, škrábáním jablek a následném vykrajování kuliček z jablek pro přípravu štrúdlu.
Pro zpestření jsem během přípravy surovin se zakrytými oči zpracoval celé kuře. Celý den byl nabitý programem a měli jsme co dělat, abychom vše stihli v časovém horizontu, který u nás děti mohly strávit. Je mi velkou radostí podílet se na kurzech a zábavných dnech, které pro děti z Colliery kempu děláme.
![](https://www.foodatelier.cz/wp-content/uploads/2023/08/20230718-DSC01449-min-1024x683.jpg)
![](https://www.foodatelier.cz/wp-content/uploads/2023/08/20230718-DSC01458-min-1024x683.jpg)
![](https://www.foodatelier.cz/wp-content/uploads/2023/08/20230718-DSC01478-min-1024x683.jpg)
![](https://www.foodatelier.cz/wp-content/uploads/2023/08/20230718-DSC01506-min-1024x683.jpg)
![](https://www.foodatelier.cz/wp-content/uploads/2023/08/20230718-DSC01529-min-1024x683.jpg)
![](https://www.foodatelier.cz/wp-content/uploads/2023/08/20230718-DSC01556-min-1024x683.jpg)
![](https://www.foodatelier.cz/wp-content/uploads/2023/08/20230718-DSC01606-min-1024x683.jpg)
![](https://www.foodatelier.cz/wp-content/uploads/2023/08/20230718-DSC01621-min-1024x683.jpg)
![](https://www.foodatelier.cz/wp-content/uploads/2023/08/20230718-DSC01665-min-1024x683.jpg)
![](https://www.foodatelier.cz/wp-content/uploads/2023/08/20230718-DSC01686-min-1024x683.jpg)