Recept – Čokoládové fondány

David Valíček

Čokoládové fondány

Jak David sliboval, tak splnil – recept na čokoládové fondány je tady!

Na 6 porcí budete potřebovat

90 g hořké čokolády | 90 g másla | 60 g hladké mouky | 3 ks vejcí | 90 g cukru krupice | trošku másla a mouky na vymazání formiček 

A jak na to?

 

V misce na páře nechte rozpustit máslo a čokoládu. Jakmile budete mít hotovo, vylovte ze skřínky elektrický šlehač a pusťte se do šlehání vejcí. Pokračujte v tom tak dlouho, dokud se z vajíček nestane hustější pěna. Poté postupně a pomalu přisypávejte cukr, aby se důkladně zapracoval do rozšlehaných vajíček.

Dále promíchejte rozpuštěné máslo a čokoládu s vajíčky a cukrem. Jakmile se obě hmoty spojí, můžete přidávat i mouku. Pořádně vše promíchejte a těsto máte hotovo!

Nakonec už stačí jen vymazat formičky máslem a vysypat je moukou. Naplňte je do 2/3 těstem a hurá do trouby!

A tady začíná to nejtěžší! Každá trouba je jiná, a tak vám nedokážeme říct přesný čas, který budete potřebovat k dosažení toho nejlepšího výsledku. Můžeme vám ale prozradit, jak to dělá David ve Food Atelieru. Troubu si nahřeje na 190 ° a fondány peče 9-10 minut. Nezapomeňte, že výsledkem má být dezert pevný na povrchu a krásně tekutý uvnitř. Možná to bude chtít trochu experimentování, ale věříme, že se nakonec povedou!

Budeme rádi, když nám na Facebook pošlete foto s vaším výsledkem. Držíme palce a těšíme se na vaše výtvory!

Tip!

Fondány si můžete vylepšit například tím, že do těsta přidáte trochu chilli nebo hotový dezert polijete malinovým coulis.

Mohlo by vás zajímat

Proč sbíráme data?

Tento web používá cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie jsou uloženy ve vašem prohlížeči a vykonávají funkce, jako je rozpoznání, když se vrátíte na náš web, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webu jsou pro vás nejzajímavější a nejužitečnější.