Showman, ale především vynikající kuchař – to je David Valíček, který při cestě za svým snem otevřít restauraci a kurzy vaření ve svém rodném regionu podrobil svoje schopnosti zkoušce v řadě světově uznávaných restauracích.
Inspiraci a kreativní vhled měl David to štěstí získat například v hotelu Burj al Arab v Dubaji, v restauraci Fig & Olive na Manhattanu, v KPMG u michelinského kuchaře Stacey Harrise nebo v londýnské Berners Tavern u šéfkuchaře Jasona Athertona.
Školící kuchař pro českou gastronomii v Hotelu Viking
Šéf kuchař restaurace Paradise a zástupce šéf kuchaře restaurace Berners Tavern v Hotelu Marriott
Kuchař na sekci v hlavní kuchyni – omáčky, maso
a velké rauty (chef de partie) – Burj Al Arab
Fig & Olive v Manhattanu – stáž – zástupce kuchaře.
Zodpovědný kuchař (Chef de Partie) na sekci maso, zelenina – Rath Salladh House
Zástupce šéfkuchaře (Souse chef) ve francouzské restauraci Hotelu RoseWood Bermuda
Food Atelier je odrazem Davidova snu vařit pro malý počet hostů, plně se jim při tom věnovat, předat zkušenosti a ukázat chutě, které poznal na svých cestách. Zároveň doufá, že se ve Food Atelieru spojí špičkoví regionální kuchaři a budou inspirací pro kulinární nadšence a celou nastávající generaci mladých kuchařů.