Igor Kluziok

Koktejly

MIMOSA | 125 Kč

Světlo světa spatřil koktejl Mimosa v roce 1925 a to konkrétně v pařížském hotelu Ritz. Netrvalo dlouho a Mimosa se stala oblíbeným nápojem pozdních snídaní.

BELLINI | 135 Kč

Recept vymyslel ve třicátých letech 20. století Giuseppe Cipriani z Harryho baru v Benátkách a od roku 1948 ho podával pod tímto názvem, inspirovaným návštěvou výstavy Giovanniho Belliniho, který používal na svých obrazech podobnou barvu, jako má tento nápoj.

APEROL SPRITZ | 115 Kč

Aperol vznikl v italské rodinné firmě bratrů Barbieri v Padově kolem roku 1919. Koktejl Aperol Spritz vznikl v 50. letech jako varianta benátského vinného střiku (spritz veneto), který do Benátek zřejmě přinesli Rakušané v 19. století.

POMERANČOVÉ CAMPARI | 125 Kč

Tvůrcem tohoto nápoje je hostinský a destilatér Caspar David Campari, který začínal s vlastní výrobou lihovin v roce 1860. Dnes se tento nápoj prodává ve více než 190 zemích a je jednou z nejslavnějších světových značek.

BLOODY MARY | 125 Kč

Bloody Mary alias Krvavá Marie je oblíbený koktejl namíchaný z vodky, rajčatového džusu a obvykle dalších koření nebo příchutí jako Worcestrová omáčka, Tabasco, celeru, soli, kajenského pepře, citrónové šťávy, celerové soli. První zmínka včetně receptu na koktejl Bloody Mary byla v r. 1939 otištěna ve známém časopise The New York Times.

BAHAMA MAMA | 145 Kč

Bahamský barman Oswald „Slade“ Greenslade tvrdí, že vynalezl koktejl při práci v hotelu Nassau Beach. Koktejlu Bahama Mama barmani v zákulisí říkají – vytuněná piňa colada.

PREMIUM HOUSE GIN

TANQUERAY GIN | 145 Kč

Je to náš prémiový house gin. Společnost Tanqueray byla založena v roce 1830, Charles Tanqueray tak dlouho experimentoval s výrobou ginu, až ho dovedl k naprosté dokonalosti. Od roku 1848 se Tanqueray gin stáčí do typických lahví s rodinnou pečetí. I když je to původně London Dry Gin, vyrábí se ve Skotsku. Gin Tanqueray představuje vznešenou chuť s jemnými tóny čerstvých citrusů (grapefruit, pomeranč, limety), ručně sbíraných bylinek a pečlivě přebraného jalovce. Servírován je s limetkou, rozmarýnem a Fever Tree tonikem.

MÍCHANÉ DRINKY Z PRÉMIOVÝCH GINŮ

HENDRICKS | 145 Kč

Skotský gin jako žádný jiný. Díky obsahu výtažků z bulharských damascénských růží a výběrových salátových okurek si ho opravdu nespletete. Ve vůni i chuti dominuje tradiční jalovec a citrusové ovoce, kterým svěží květinově-okurkový doprovod neuvěřitelně sluší. I když ta kombinace zní prazvláštně, po prvním doušku musíte uznat, že výsledek je geniální. Servíruje se s okurkou a Fever Tree tonikem..

NORDÉS ATLANTIC GIN | 165 Kč

Nordés Atlantic Galician Gin je zajímavý španělský gin vyrobený na bázi hroznů Albarino, ke kterému bylo přidáno 12 rostlinných složek včetně citrónové kůry, ibišku, lékořice a eukalyptu. Servíruje se s bílým hroznovým vínem, grepem a Fever Tree tonikem.

OPIHR LONDON DRY GIN | 165 Kč

Vyrábí se a destiluje ve dvou zbylých lihovarech v Londýně. Za jeho výrobou stojí tajný rodinný recept, který obsahuje směs devíti bylin jako například Indonéské Cubeb bobule, indický černý pepř a marocký koriandr. Servíruje se s chilli papričkou, orange peel twistem, Tellicherry pepřem z Malabarského pobřeží Indie.

SHARISH BLUE MAGIC GIN | 185 Kč

Portugalsky Gin Blue Magic je vyroben z jalovce, semen koriandru, lékořice, kořene anděliky lékařské, kůry pomerančů a citronů z Alenteja, jahod, malin, zázvoru, kardamonu a skořice. Jedinečnou modrou barvu má díky rostlině Clitoria Ternatea, známé jako motýlí hrachový květ. Velká část ingrediencí ginu je lokální. Jalovec spolu s kořením se destiluje dohromady, naopak ovoce (maliny a jahod) se destilují zvlášť a následně se spolu smísí. Servírován je s malinami, jahodami a Fever Tree tonikem.

HOUSE GIN

GREENALL’S ORIGINAL LONDON DRY GIN | 115 Kč

Greenall’s Original London Dry Gin Se podle originálního receptu vyrábí již od roku 1761. Z více než 240 leté historie se ve firmě vystřídalo pouze 6 destilatérů, kteří Greenall`s Gin podle původního receptu připravují. Součástí tajné receptury jsou nejen plody jalovce, ale také tajná směs bylin obsahující např. lékořici, koriandr, děhel, skořici, mandle, kosatce a především citrónovou kůru, která dodává nápoji lehkou a svěží chuť a dále jako vyváženou a bohatou. Servírován je s limetkou, jalovcem a Fever Tree tonikem.