Reservation
David Valíček a Marketa Hrubešová

šéfkuchařDavid Valíček

patron Food Atelieru
V Davidově gastronomii se snoubí tradiční česká kuchyně s moderními technikami vaření a asijskými vůněmi.
Inspiraci a kreativní vhled získal chef patron Food Atelieru při práci ve světoznámých restauracích po celém světě, například v hotelu Burj al Arab v Dubaji, v restauraci Fig and Oliv na Manhattanu, v KPMG u Michellinského kuchaře Stacey Harrise nebo v londýnské Berners Tavern u šéfkuchaře Jasona Athertona.

Food Atelier je obrazem Davidova snu vařit pro malý počet hostů, plně se jim při tom věnovat a podělit se o chutě, které poznal na svých cestách. Zároveň doufá, že se v Compress Hall spojí špičkoví kuchaři severní Moravy a Slezska a budou dále inspirovat nejen mladé kuchaře pro vášeň ke gastronomii.


ProstoryCompress Hall

Compress Hall je nejstarší zachovanou budovou národní kulturní památky Dolu Hlubina, který je součástí Dolních Vítkovic.

Stavba pochází z 50. let 20. století a po ukončení průmyslového využití přešla několika přestavbami. Spolu s okolními budovami se Compress Hall umístila na přední příčce ankety Stavba roku 2015.